Sankha Prakshalana jógabéltisztítás

TAVASZI MÉREGTELENÍTÉS, IMMUNERŐSÍTÉS
SANKHA PRAKSHALANA (TELJES, TÖKÉLETES BÉLTISZTÍTÁS)

Hogyan?

A sanka prakshalana (SP) a jógahagyomány egyik nagy becsben tartott tisztító gyakorlata, amely a teljes bélrendszert megtisztítja. A SP során éhgyomorra 3 liter meleg, sós vizet iszunk, és 4 gyakorlatot végzünk poharanként, amely segítségével a vizet végigvezetjük az egész emésztőrendszeren, míg a belek teljesen meg nem tisztulnak a lerakódott salakanyagtól. Mivel a só megakadályozza a víz felszívódását a belekből, a mozgássor hatására a víz végighalad a belek járatain, így a víz egy idő után a végbélen keresztül távozik és mindent visz 🙂 Addig folytatjuk az ivást, illetve a gyakorlatokat, míg a távozó víz éppen olyan tiszta, mint amikor megittuk. A rituálé egy opcionális gyomormosással (vamana dhauti), relaxációval, majd ebéddel zárul. A folyamat nem csak testi, hanem nagyon mély lelki megkönnyebbülést is eredményez.

A beöntés nem egyenértékű a SP-val, mivel az csak a vég-, vastagbél szakaszt éri el, és azt sem oly mértékben tisztítja meg, mint az ismételt, egész emésztőrendszeren (gyomor, vékonybél, vastagbél, végbél) áthaladó víz az SP során.

A SP nem igényel semmiféle előképzettséget, vagy jógában való jártasságot, szinte bárki elvégezheti (kizáró okok: várandósság, emésztőrendszeri betegségek néhány idült fajtája, epe- vagy vesekő, erős vérzéssel, rosszulléttel járó menstruáció, vesegyengeség, súlyos cukorbaj, sérv, vakbélbántalom, gyomorfekély, heveny gyomorhurut, valamint elmebetegség).

Hatásai

A SP kipucolja az egész béltraktust, beindítja a test méregtelenítő folyamatait, javítja az emésztés hatásfokát, erősíti az immunrendszert, visszaállítja az emésztőrendszer és a hasközpont intelligenciáját, így eredményezhet fogyást vagy erősödést, gyarapodást is. Jótékony a hasnyálmirigy működésére, a cukorbetegségre, segíti a máj munkáját, és tisztítja a vért. Hatékony továbbá indirekt módon allergiák és bőrbetegségek ellen, csökkenti a testszagokat, a bőr és főleg az arcbőr világos lesz, a tekintet fényessé és magnetikussá válik. Enyhíti a tavaszi fáradtságot, javítja az alvásminőséget, csökkenti az alvásigényt, javítja a kedélyállapotot, szellemileg frissebbek leszünk, a memóriánk javul, érzékenyebbé válunk a környező energiákra, és az életenergia szabadabban áramlik át rajtunk, lelkileg segíti az elengedést, a terhek lerakását és így támogatja a megújulást és még számtalan áldásos hatása van.

Mindenféle tavaszi tisztítókúra előtt!

Ha kevesebb kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, mint amit felhasználunk, akkor a test elkezdi használni a tartalékokat. Mindig azzal kezdi, ami a legkönnyebben elérhető számára, így tehát elkezdi visszaszívni a megmaradt, ki nem ürült anyagokat a bélrendszerből is. Márpedig az tartalmaz olyan anyagokat is, amik nem csak nem hasznosak, de károsak számunkra. Annak érdekében, hogy ezt az önmérgező folyamatot megelőzzük, a tisztítókúra előtt vagy elején ki kell tisztítanunk a vékony és vastagbelet.

Miért?

A jóga hagyománya szerint az egészség egyik kulcsát a belek állapota képezi. A fizikai szervezetben állandóan, rendszeresen, az élet egész tartama alatt mérgek halmozódnak fel. A korai öregedés és szenilitás egyik fő oka a szervezet feltöltődése mérgekkel, önmérgezés révén. Minden élő sejt bomlástermékei mérgezőek a szervezet számára. Ezen kívül létezik egy nagyon veszélyes önmérgezési forrás, amely során a mérgek a belek falán szívódnak fel, szétterjedve az egész szervezetben. Még azoknak is, akiknek nincs állandó székrekedésük, vagy legalább is azt hiszik, hogy nincs, állandó jellegű mérgezési gócpontot képvisel a vastagbél béltartalma.
A belek kiürítése, akár naponta is, nem zárja ki azt a tényt, hogy a bél nyálkahártyájára nem kerül lerakódás, amely idővel vékony réteget képez a nyálkahártya belső felszínén és lassan megkeményedik; így lehetetlenné válik kiürülése. Itt rothadást, erjedést váltanak ki , és ezen folyamatok toxinjai felszívódva az egész szervezetet átjárják. A bélnyálkahártya számos rákbetegség kiindulópontját képezi; rákos megbetegedések a leggyakrabban a gyomor-béltraktusban fordulnak elő a szervezet többi szerveihez viszonyítva.
Az első hatás kiürítő, amely során a vastagbél falán lévő megkeményedett lerakódásokat távolítjuk el. Azok a gyakorlók, akiknek a napi ürítés azt az illúziót keltette, hogy nincs székrekedésük és nem is volt, meg fogják látni, hogy az ürülékben héjak, magok, hajszálak stb. is találhatók, és mindezek megkeményedett állapotban a bélben már hónapok, esetleg évek óta stagnálnak. A SP segítségével ez az egész szennyeződés kiürül és megszűnik a mérgezési veszély, amit az állandóan jelenlévő és felszívódó toxinok eredményeznének.

Részletek

Időpont: április 12. 8h-12h

Program:
Előtte 3 napig: Fokozhatjuk a hatásfokot, ha előtte 3 napig salaktalanító teát iszunk, lenmagot eszünk, és maghéjőrleményt használunk reggelente. 1 evőkanálnyi maghéjőrleményt (pl. útifű maghéj: bioboltokban 800Ft) tegyünk valamilyen folyadékba, és igyuk meg. Utána rögtön igyunk 3-4 dl folyadékot, így annak hatására megduzzad és kinyomja a felgyülemlett béltartalmat.
8.00 Röviden beszélek a bélrendszerről, a mérgekről, a test megtisztításának szerepéről, és a gyomor, vékonybél, vastagbél ajurvédában betöltött energetikai szerepéről. Megmutatom a gyakorlatsort és megcsináljuk együtt.
8.30 Elkezdjük a tisztítást
11.00 Lazítás
11.30 Ebéd, amit kapsz és jegyzet, illetve útmutatás a következő napok diétáját illetően.

Helyszín: 7.kerület Anahata Studio

Létszám: 6 fő

Legyen Nálad: papucs, meleg zokni, fogkefe, fogkrém, törülke, zsíros kenőcs (vagy olaj, vagy körömvirágkrém, vagy popsikenőcs), takaró, vagy hálózsák a lazításhoz, 250ml-es pohár

Hozzájárulás: 3000 Ft

Ádám
30/9633930

Visits: 152 | Today: 0 | Total: 13058

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


− kettő = 2