Csend tábor – meditáció és tavaszi megtisztulás ápr. 2-5

(see in English below)

Tábor a test, az energetika, a tudat és a karma megtisztításáért. A testi-energetikai tisztulást a jóga tisztító gyakorlataival segítjük (gyomor és bélmosás), a lelki-tudati tisztulást pedig csend és éber jelenlét gyakorlással segítjük elő (ülő meditáció).

testtudatossagom

Mindezen szintek megtisztulása során várható hatások:
-testi mérgek eltávolítása jobb egészségi állapotot, illetve közérzetet eredményez
-energetikai szintű tisztulásunk magasabb vitalitási szintet és jobb stressztűrő képességet eredményez
-lelki, tudati letisztulásunk során lehetőség nyílik mélyebb önmagunkkal való találkozásra, reakció és viselkedési mintáinkra, mozgató erőinkre jobban rálátunk, kényszereink, merevségeink oldódnak, így életbeli irányaink, motivációink letisztulnak, változnak, amely során szemléletmódunk és hozzáállásunk is változik
-a csendben leomlanak szerepeink és széthullanak maszkjaink, az önmagunkra figyelésben és a mozdulatlan tudat megtartásában egy stabil középpontot erősítünk meg, amely megtart minket az élet szélsőségei közti hánykolódásban, ez akkor is tart, ha a “szar belehull a ventilátorba”
-mindez indukálja az elengedést, terheink lerakását, változást, átalakulást a megszokásaink és életvitelünk szintjén is, tehát karmánk is tisztul

Az étkezések során egyszerű minimál étkeket (rizs+lencse+vaj, esetleg zabkása, pirítós) fogyasztunk részben a fizikai tisztulás elősegítése végett, részben a tudatos étkezés gyakorlása okán.

A táborban lesznek minden nap rövidebb jóga / tai chi órák, céljuk inkább az átmozgatás, a meditáció támogatása és a test regenerálása.

A táborban többek közt elvégezzük a Teljes jógabélmosást is (Sanka Praksálana), amelyről bővebb infót itt találsz.

A tábor keretrendszere a szokásos szocializáció helyett az izolációra helyez hangsúlyt. Hogy az Én újjászülethessen önmagából, és megerősödhessen önmagában, mielőtt ismét kapcsolódik a Te-hez, illetve a Mi-hez.

A táborban csendet tartunk, amely jelenti a verbális és nonverbális kommunikatív megnyilvánulásaink, illetve az egyéb kényszereink (sms, telefon, chat, email, fb) teljes kerülését. E csendben, amelyből kizársz másokat önmagaddal maradsz és ez a cél. A változás elkerülhetetlen..

A táborban a nonduális (vagy nemkettős, direkt, abszolút) ösvény/meditáció kerül bemutatásra és ezt fogjuk gyakorolni. Abba a direkt szemléletmódba igyekszem bevezetni a résztvevőket, amit a zen, dzogchen, advaita vedanta gyakorlásban szerzett tapasztalataim inspirálnak. Más megfogalmazásban AtmaVicarát, azaz önvaló kutatást gyakorlunk. A 3 sarokkő a Most, a Csend és a Ki vagy te?

Habár kb 15 éve kaptam bevezetést az abszolút szemléletbe több fronton is, de a tábor keretrendszere a legutóbbi hosszabb csendelvonulásom során kristályosodott ki bennem, ahol 3 hetet töltöttem csendben napi 10-12 óra gyakorlással, majd 9 hónapot éltem egy zen központban napi 2-4 óra gyakorlással. Remélem e tapasztalásból születő koncepció másokat is közelebb segít mélyebb önvalójához!

A tábor egy teljes folyamatot kínál, amelybe legkésőbb péntek dutánig lehet becsatlakozni. A létszám korlátozott, lásd lentebb. Várom a kezdőket és bármely önismereti úton, spirituális gyakorlásban tapasztaltabbakat egyaránt. A tábor programját úgy állítottam össze, hogy mindenkinek legyen módja tapasztalatokat mélyíteni.

Program:

csendtabor2019

 

Részletek:

Helyszín: Tinnye Magház (Piliscsaba mellett, Bp-től 35km)
Időpont: kezdés csüt (ápr. 2) dután 16h, befejezés vas (ápr. 5) dután 18h
Szállás: a házban, 3-5-7 ágyas szobákban
Gyakorlás: a ház aulájában, vagy kinti fedett gyakorlótérben

Kedvezményes hozzájárulás: 38e Ft / teljes tábor, ami tartalmazza a szállás, a napi 3x-i étkezés és a programok díját. Ez a következő esetekben lehetséges:
– előzetes regisztráció emailben és 18e Ft helyfoglaló utalása márc. 9-ig! (a helyfoglaló 50%-ban visszatérítendő eddig történő lemondás esetén, és vissza nem térítendő ezutáni lemondás esetén, azonban másra átruházható)
– ha hozol magaddal valakit, vagy a pároddal jössz

Későbbi vagy helyszíni regisztráció esetén a hozzájárulás: 42e Ft a teljes táborra.

Segítői kedvezmény: konyhai munkákban segítőnek további kedvezmény jár, érdeklődj.

Támogatói hozzájárulás: 48e Ft-tól

Jelentkezési határidő, minden esetben: márc. 23!

Létszám korlátozott: 9 fő

Jelentkezni emailben: kapcsolat

Várlak:
Sápi Ádám – jóga, tai chi oktató, buddhista tanító, mozgásterapeuta

Facebook esemény, csatlakozz!

in English – Silence and spring purification retreat

Retreat for the purification of the body, energies, mind and karma. We use a special diet and the cleansing techniques of yoga (whole digest system) on the physical-energetic level. As for the level of soul-mind we practice Silence and Awareness in sitting meditation. Contact me for more details.

Vezérfonal az Abszolút (nonduális v. direkt) szemlélet kapcsán

A Csend kapcsán

Ki vagy te? kapcsán

A Most kapcsán

Résztvevői visszajelzések

 

Visits: 722 | Today: 0 | Total: 206185