integrál Flow tábor 2019. máj. 31 – jún. 2

A táborban olyan flow koncepcióval dolgozunk, amely jóga alapokra épül, mégis túlmutat a klasszikus jóga eszköztárán. Harmónikusan integrálja a jóga mellett a taichi – chikung, bodywork és meditációs technikák gyakorlati és elméleti módszertanát, ezzel támogatva a flow állapotának minél szélesebbkörű megismerését és gyakorlati alkalmazását.

integral fb tabor event_ok

// KIKNEK AJÁNLJUK?

A tábort mindazoknak ajánljuk, akik a flow – az áramlás élmény témakörben szeretnék mélyíteni ismereteiket és tapasztalataikat. Egyéni gyakorlóknak, jógaoktatóknak vagy éppen képzésen résztvevőknek, vagy olyan érdeklődnek akik megismerkednének a jóga/tai chi/chi kung és meditáció világával, és tennék midezt egy csodás környezetben, önismereti fókusszal.

// FLOW KONCEPCIÓNK

A flow maga az áramlás, a megengedés, az alkalmazkodás, a nem-ragaszkodás és a tudatos jelenlét művészete. Ennek művelése során rendelkeznünk kell a biztos alapokkal: egy erős és szinte kimozdíthatatlan középponttal, amely tudatos jelenlétünk megalapozottságát adja és egy feszültségtől, ellenállástól mentes nyílt és befogadó lágysággal, amely lehetővé teszi az élet intenzitásával történő együttáramlást.

A jóga és tai chi tudatos jelenlétet, áramlás-élményt, test-tudatosságot és önismeretet fejlesztő gyakorlatai olyan világba vezetnek be, ahol életedet, illetve saját és oktatói praxisodat gazdagíthatod. Hangsúlyosan kezeljük a Test és Tudat kapcsolatát. Foglalkozunk a tartás- és mozgásbéli alapelvek hatásával tudatunk állapotára, megnézzük hogyan segíti elő a test áramoltatása jelenlétünk és tudatunk áramlás élményét a hétköznapokban.

Ez a flow koncepció egy modern szintézis, amely az utóbbi évek gyakorlási, kutatási, kísérletezési, oktatási tapasztalataira épül, távolról sincs kész, nincs bezárva, még él. Hiszek abban, hogy impulzusokat adhat, megtermékenyítheti az arra hivatottak életét, munkáját, szemléletmódját akár a jóga határmezsgyéjén belül, akár kívül tevékenykedik.

// TEMATIKA

A foglalkozásokon olyan gyakorlatokat alkalmazunk, amelyek az “áramlásban lét” élményét segítik támogatni. Jóga, tai chi, és egyéb önismeretet és test-tudatosságot fejlesztő-, páros és csoportos-, meditciós gyakorlatok. Foglalkozunk a tartás- és mozgásbéli alapelvek hatásával tudatunk állapotára, megnézzük hogyan segíti elő a test áramoltatása jelenlétünk és tudatunk áramlás élményét a hétköznapokban.

– reggeli pranajama és meditáció (előkészítő gyakorlatok, statikus vagy dinamikus meditációs gyakorlatok, relaxáció, légzőgyakorlatok)
– délelőtti jóga vagy taichi/chikung (elméleti és gyakorlati foglalkozás)
– ebéd és pihenő
– délutáni foglalkozás (elméleti és gyakorlati foglalkozás, egyéni és páros gyakorlatok)
– vacsora
– esti foglalkozás (elméleti és gyakorlati foglalkozás, egyéni és páros gyakorlatok)

// RÉSZLETEK

Helyszín: Tinnye Magház (Piliscsaba mellett, Bp-től 40km)

Időpont: kezdés péntek (máj31) reggel 9h, befejezés vasárnap (ápr2) dután 18h
Szállás: Egy nagy házban, 3-5-7 ágyas szobákban.
Gyakorlás: Szabadban, szép nagy kertben, zöldben, de fedett térben, rossz idő esetén a ház aulájában.

Kedvezményes hozzájárulás: 33e Ft / teljes tábor, ami tartalmazza a szállás, a napi 3x-i étkezés és a programok díját. Ez a következő esetekben lehetséges:
– előzetes regisztráció emailben és 15e Ft helyfoglaló utalása máj. 3-ig! (a helyfoglaló 50%-ban visszatérítendő máj. 3-ig lemondás esetén, és vissza nem térítendő ezutáni lemondás esetén, azonban másra átruházható)
– ha hozol magaddal valakit, vagy a pároddal jössz
– sátorozás esetén (csak ha a ház megtelt)
Későbbi vagy helyszíni regisztráció esetén a hozzájárulás – a szabad helyek függvényében – 36e Ft a teljes táborra.
Segítői kedvezmény: a konyhai munkákban segítőknek további kedvezmény jár.
Támogatói hozzájárulás: 40e Ft / tábor
// JELENTKEZÉS
Jelentkezni: emailben: kapcsolat
Jelentkezési határidő: máj. 17.
Csatlakozz Facebookon is.. 
// OKTATÓK

Czeizler Krisztina RYT-500 (Hatha, Vinyasa Flow és meditáció oktató)

Sápi Ádám (jóga, tai chi, qi gong oktató, mozgásterapeuta, buddhista tanító)

Interjú és videók: https://pest.aumjoga.hu/a-flow-joga-szerelmese-vagy-interju-egy-formabonto-kepzesrol/

Az oktatókról bővebben:
https://www.facebook.com/jogaesflow/
https://pest.aumjoga.hu/czeizler-krisztina/
http://www.adamkadmon.hu/
www.adamkadmon.hu/i-teach
https://www.facebook.com/sAdamKadmon/
https://www.facebook.com/Tai-Chi-Flow-983128915169852/

Visits: 174 | Today: 0 | Total: 212764