Tai Chi flow tábor márc. 20-22

Tai Chi flow tábor – az Erő arcai és természete

Tavaszi Tai Chi táborra invitállak, hogy az új kezdet lendületét és energiáját meg tudd lovagolni! Témánk a tigris és sárkány chi kung és páros tai chi! Várok kezdőket és haladókat, 2 vagy 3 napos részvétel is lehetséges!

Tábor témája az erő (Jin) természete és arcai, kifejeződései, erőfeszítés és erőfeszítés nélküliség, kemény és lágy-okos erő, periféria és középpont használat, szándék művelés, hallgatás és alkalmazkodás képessége, hatékonyság és nemcselekvés művészetének gyakorlása.

dragon82Ehhez lesznek segítségünkre egyrészt Tigris és Sárkány chi kung gyakorlatok. E két ellentétes mozgásminőség révén fejlesztheted magadban a jin és jang azaz lágy és kemény oldalaidat külön külön, majd a 2 véglet egyesítésével kutatjuk a lágy erő természetét és alkalmazását.

57618452_464060157667049_5999823060562083840_nMásrészt páros gyakorlatok (Tui Shou, Qin Na, harci alkalmazások) amelyek során gyakorolhatjuk a tai chi alapelveket dinamikus-játékos módon, rátekinthetünk test-tudat összefüggésekre, kapcsolódási mintáinkra és erőnk artikulációjára és használatának módjaira, valamint foglalkozunk az ízületi struktúra nyitásának és zárásának lehetőségeivel, egészségügyi és harci aspektusokkal, feszültség és stressz kezeléssel, az áramlás feltételeinek kiépítésével és akadályaival, a tai chi szemléletmód és technikák alkalmazásával.

A tábor alkalmazás centrikus, tehát inkább alapelvekkel foglalkozunk (középpont, süllyesztés, földeltség, tapadás, hallgatás, követés, struktúra) és nem formagyakorlatot tanulunk, a szükséges technikákat azonban átnézzük.
Foglalkozunk még flow-val, a test akadálytalanításával, energetikával, organikus mozgásminőségekkel, tenszegritással, biomechanikával, egészségmegőrzéssel, meditációval, fűszerezve némi önismereti munkával és némi elmélettel. Várok tehát kezdőket, haladókat, a tábor programját úgy állítottam össze, hogy mindenkinek legyen módja, (ki)kapcsolódni, feltöltődni, tanulni és tapasztalatokat mélyíteni.

Bővebben a Tai Chi flow koncepcióról: http://www.adamkadmon.hu/tai-chi-flow

Részletek

Helyszín: Tinnye Magház (Piliscsaba mellett, Bp-től 35km)
Időpont: kezdés péntek reggel 10h, befejezés vasárnap dután 18h
Szállás: 3-5-7 ágyas szobákban
Gyakorlás: Néha kint fedett térben, de többnyire benn a ház aulájában.

Kedvezményes hozzájárulás: 35e Ft / teljes tábor, ami tartalmazza a szállás, a napi 3x-i étkezés és a napi 3-4x-i programok díját. Ez a következő esetekben lehetséges:
– előzetes regisztráció emailben és 15e Ft helyfoglaló utalása feb. 24-ig! (a helyfoglaló 50%-ban visszatérítendő eddig történő lemondás esetén, és vissza nem térítendő ezutáni lemondás esetén, azonban másra átruházható)
– ha hozol magaddal valakit, vagy a pároddal jössz

Későbbi vagy helyszíni regisztráció esetén a hozzájárulás – a szabad helyek függvényében – 39e Ft a teljes táborra.

Péntek esti érkezéssel 33e Ft, szombat reggeli érkezéssel 26e Ft.

Segítői kedvezmény: a konyhai munkákban segítőknek további kedvezmény jár, érdeklődj!

Támogatói hozzájárulás: 45e Ft-tól / tábor

Jelentkezési határidő: márc. 6.
Jelentkezni: sadam.kadmon@gmail.com

Sápi Ádám – tai chi, jóga oktató, buddhista tanító, mozgásterapeuta
bővebben rólam: http://adamkadmon.hu/tai-chi-flow-2/rolam/

Ytube: https://www.youtube.com/embed/embed/playlist?list=PLh8Q1By_Wpq9q5J2gI9vaZSP-UqQEJrbb

FB esemény, csatlakozz!

:::::::::::::::::: IN ENGLISH ::::::::::::::::::::::::::::::

Retreat topic is faces of the force / power, how to use, how to express, with many applications and partnerwork, health care for winter time, life force development, and improvement of tai chi skills like, listening, perception, center, groundedness, following, structure and many more…

Tai Chi flow in general:
http://adamkadmon.hu/tai-chi-flow-2/in-english/
Feel free to ask me if you have more questions..

Adam Sapi – Radical Body-Mind-Awareness
yoga, qi gong, tai chi instructor
somato and movement therapist
buddhist dharma teacher

Visits: 254 | Today: 0 | Total: 206182