Egyéni óra / kezelés / terápia

  • Egyéni kezelés: terápiás vagy önismereti fókusszal, bővebben
  • Magánóra: jóga, tai chi, chi kung, bővebben
  • Magánóra: matek, informatika, bővebben

Egyéni kezelés – TestTudat fejlesztés, bodywork, jóga-, chi kung-, légzés-, és mozgásterápia

Röviden:

Gondolkozz egész Testtel, engedd el magad! A test a személyiség külső megjelenési burka, ezen keresztül ragadhatjuk meg finomabb lényegünket, mint tükör funkcionál, belsőnk tükre, a test bölcs, mindig tanít (alkat, tartás, gesztus, mozgás, érzet, fájdalom, betegség) csak meg kell tanulni megérteni őt. A test mindig jelen van, még ha te máshol is, mindig őszintén reagál, még ha te nem is szeretnéd, mindenre emlékszik, ha te már nem is, e jelenlét megértésében, tudatosításában és az ez által való kiteljesedésben szeretnék támpontokat adni.

Kinek, mire ajánlott:

Az egyénre szabott közös munka megközelítése egyaránt lehet ön- vagy személyiségfejlesztés, ha önismereti céllal érkezel és lehet konkrét testi-lelki probléma esetén terápiás jellegű. Azoknak ajánlom, akik változni szeretnének. Továbbá a következőkkel kapcsolatos problémák esetén: vitalitás/fáradtság, közérzet, önbizalom, szorongás, szenvedélybetegségek, idegrendszer, feszültségek/stresszkezelés, alvás/bioritmus, étkezés-emésztés-súlyproblémák, pszichoszomatikus zavarok (testi betegségek és lelki okaik), testtartás/gerinc/ízületek/fájdalom, szív/érrendszer/vérnyomás, inkontinencia, immunrendszer, egészségfejlesztés, ill. -megőrzés, elme működés, fókusz/figyelem, koncentráció, relaxáció, meditáció.

Bővebben:

A kezelés módszere az utóbbi 17 évben tanult és gyakorolt fentebb említett (jóga, chi kung, légzés- és mozgásterápia) alapvetően test- és mozgás-orientált, nonverbális eszköztárak – ún. bodywork – segítségével történik, amely során a testen keresztül hatunk teljes lényünkre, érzelmi és mentális/tudati folyamatainkra is. A testen – mint kapun – keresztül ragadhatjuk meg finomabb lényegünket, ahogy behatolunk önmagunk mélyére és közben az értékes tapasztalást, felismerést, gyógyulást integráljuk lényünk egészébe. Ezt kiegészíti a verbális szinten ajurvédikus alkatmeghatározás, személyiség tipológia, hogy tudatosítsuk személyre szabott fejlődési/átalakulási akadályainkat/lehetőségeinket. Valamint kognitív terápiás módszerek is annak érdekében, hogy felismerjük öntükrözésünk torzulásait. A konkrét eset dönti el, hogy mit és mennyi ideig csinálunk a cél érdekében.

Gondolkozz egész testtel, engedd el magad!

Időtartam, ár: 70-75 perc, 7500Ft

Magánóra – jóga, tai chi, chi kung

Az egyéni óra lehetővé teszi a speciális és testre szabott figyelmet, valamint a gyakorlás iránya sokkal inkább idomul személyes lehetőségeidhez, képességeidhez, céljaidhoz, mint a csoportos gyakorlás során, éppen ezért a fejlődés/gyógyulás/átalakulás tempója gyorsabb és az eredmények kézzel foghatóbbak. A személyes gyakorlásod házi feladattal és jegyzetekkel is megtámogatom.

Időtartam, ár: 60 perc – 6000Ft, 75 perc – 7000Ft, 90 perc – 8000Ft, 120 perc – 10.000Ft

Magánóra – matek, informatika

Programtervező matematikusként vállalok tanítást, korrepetálást általános és középiskolások számára, akár problémás esetekben is. Óra előtt rövid légző és mozgásos gyakorlatokkal oldjuk a stresszt, fókuszáljuk a figyelmet, megszüntetjük a fáradtságot és élénkítjük a kreatív gondolkodást. Így a matek is könnyebben megy, a tanulás hatékonyabbá, oldottabbá válik. Terapeutaként személyiség és képesség fejlesztéssel is foglalkozom így jobban rálátok a tanulási problémák mögött húzódó okokra, valamint a személyes adottságok kibontakoztatásának lehetőségeire is, ez a fajta speciális figyelem és a bizalmi légkör megteremtése alapvető az órák során.

Időtartam, ár: 60 perc – 3500Ft, 90 perc – 5000Ft

Bejelentkezés:

30/9633930, emailben: kapcsolat
Sápi Ádám – jóga, chi kung, integral tai chi oktató, buddhista dharmatanító, vallásbölcsész, mozgásterapeuta, természetgyógyász, programtervező matematikus