Integrál és Alkalmazott JÓGA KÉPZÉS online – indul szept és márc

integral jóga képzés online
klasszikus jóga, modern jóga, légzéstechnika, tantra, ájurvéda, önismeret, meditáció, relaxáció, tisztító kúrák, stresszkezelés, emésztés, gerinc terápia

INTEGRÁL JÓGA KÉPZÉS ONLINE 2 részben és 9 modulban

A teljes képzés élőben és online ment, egyben volt leadva. Kísérve, online azonban külön fut integrál (A:1-5.modul) + alkalmazott (B:6-9.modul) jóga képzés néven. Jelentkezés, időpontok itt.

Az integrál jóga képzés online 1-3. modulja egy vertikális tengely mentén a fizikai szinttől (test) az energetikai szinten át (légzés) át a tudati szint (elme) felé halad, ahogyan a jógikus koncepció is ekképp öleli fel az emberi létezés spektrumait, akár az 5 burok modellre (kósák), akár a Patandzsáli féle 8 lépcsőre (astanga) gondolunk. A 4-5. modul ennek mintegy folytatásaként a felső szintet, azaz az elme vagy tudat jógáját a meditációt taglalja. A 6-9. modulok pedig mintegy horizontális tengely mentén bontja ki a jóga népszerű kortárs alkalmazási módjait a főbb életterületeinken – prevenció, egészségmegőrzés, önterápia jegyében, mint méregtelenítés, immunerősítés, stresszkezelés, légzés, emésztés, gerinc, mozgás. Mindezekhez szeretne adni egy önterápiás fókuszt: mit tehetek magamért? Tehát a saját alkatiság felismerését, az alkatiságra jellemző problémák, hajlamok, betegségek felismerését és preventív vagy terápiás eszközöket, amivel változtatni tudsz önmagadon, az életed minőségén.

Így kínál teljes egészet, mintegy 1 év alatt, amennyiben a tempó az ideális heti 1 lecke, mind tanulásban, mind egyéni gyakorlásban. Minden alkalommal gyakorlunk ászanákat (testi gyakorlatok), légzés szabályozást és meditációt is, de minden hónapban más és más rész lesz hangsúlyosabb a moduloknak megfelelően. Minden alkalom 90 perc gyakorlás és 30-40 perc elmélet.

TEMATIKA – az integrál jóga képzés online elméleti és gyakorlati moduljainak bemutatása

I. Jóga-tantra-ájurvéda alapok. A modul célja, hogy általános bevezetést adjon klasszikus hatha, tantra és modern jógába, az ájurvédába, alapvető ismereteket, kósa, astanga koncepciókat bemutassa, amelyeket a későbbi modulok során is használunk. Az esetleges korábbról ismert gyakorlatokat, szemléletmódokat bővítse, a megértést mélyítse, vagy tágabb kontextusba helyezze. Neked szól ha szeretnéd gyakorlásodat, tudásodat megalapozni (esetleg új alapokra helyezni), ill. felkészülni a következő modulokra: légzéstechnika, meditáció.
II. Légzéstechnika, pránajáma. A modul célja, hogy teljes körű képet adjon a légzés aspektusairól, lehetőségeiről, mind hétköznapi világi, mind spirituális tekintetben, mind elméleti, mind gyakorlati szinten. Ehhez szükséges jógikus ismeretek inkább az I. modulban lesznek kifejtve (kósák, patandzsáli astangája, tudatállapotok, szubtilis anatómia, prána, pránikus test), bár igyekszem nyugati analógiákkal megvilágítani, megragadhatóvá tenni, és függetleníteni azt az idegen kulturális kontextustól.
III. Jóga és önismeret, átalakulás. Jóga, mint önmagunk megismerésének és átalakításának eszköze, a karmikus kötelékek és lehetőségek testi vonatkozásai, átalakulásunk lehetőségei az alsóbb énünk akadályainak és felsőbb énünk lehetőségeinek fényében. Meghatározottság és szabadság. Megvizsgáljuk a személyiség fejlődésére és átalakítására vonatkozó keleti és nyugati elképzeléseket, tradicionális és modern pszichológiai tanokat.
IV-V. Meditáció és tudat. Ha érdekel a jóga felsőbb ága, a légzés és a meditáció, a tudat rejtelmei, a klasszikus meditációs hagyományok bölcselete és a modern tudatkutatás hogyan férnek meg egymás mellett. Ha szeretnéd életedet stresszmentesebbé, harmonikusabbá, elmédet nyugodtabbá, fókuszáltabbá tenni. Ha érdekel a relaxáció, az önmagadba tekintés, a megismerés, az én, a tudat lehetőségei és rejtelmei, a tudatalatti és a tudatfeletti. Nézd meg mit adhat neked a Meditáció és Tudat modul.
Jógás nyelven a felsőbb astangával foglalkozunk (5-8), a figyelem szerepével, a fókusz, a koncentráció, kontempláció és feloldódás, egységállapot, tudat állapotok, meditációs szemléletmódok, módszerek és célok. Felsőbb-alsóbb énünk akadályai és lehetőségei az abszolút, illetve relatív szinteken tárgyalva. A meditáció modul a jóga kontextusán kívül is megállja a helyét, hiszen az nem csak a jóga hagyomány sajátja. Megvizsgálunk különféle tudatmodelleket é a tudatfejlődés lehetőségeit: jóga, buddhista, pszichoanalitikus, wilberi integrál szemlélet. A tanfolyam során alkalmanként 15-35 perces ülések lesznek.
VI. Sanka Praksálana bél és gyomormosás, megtisztulás. Tisztítókúra elvégzése, ehhez kapcsolatos elmélet a test és megtisztításának szerepéről, módjáról. Gyomor és bélmosás, ill. ezek kapcsán egy tisztítókúra speciális diétával. A gyomormosást lehet ismételni hetente 1x kb 4 hétig, a bélmosást 1x végezd el. Ez a hónap erre ad lehetőséget, kevésbé tanulmány jelleggel, sokkal inkább tapasztalat és sajátélmény a test és energetika működéséről.
VII. Ájurvéda, tisztító módszerek, immunerősítés. A modul célja, hogy bemutassa az ájurvédikus természetgyógyászat szemléletmódját és alapvető ismereteit a testet és működését illetően. A 3 féle alkatiságot jellemezze és saját típusunkat meghatározhassuk. Bemutassa a tisztító módszereket (sat karma), az érzékszervek tisztítását, test megtisztításának jelentőségét, a méregtelenítés szerepét, módszereit. Megismertessen mi az alkatiságunknak megfelelő és nem megfelelő életvitel, gyakorlás, táplálkozás. Hogyan tudjuk magunkat testi-energetikai-lelki egészségben és harmóniában tartani ezek segítségével. Mik az alkati nehézségeink és hajlamaink a kibillenésre, hogyan tudjuk kezelni ezeket a megelőzés érdekében. A gyakorlat bevezet az Agni jógába, a hasi kp megfelelő karbantartásába, célja a jó emésztés, a stresszmentes élet és a nyugodt elme.
VIII. Stresszkezelés – légzés, emésztés, relax. A modul célja, hogy a stresszkezelés lehetséges élettani területein ismeretet és gyakorlati módszereket nyújtson egy egészséges stresszmenedzsment megvalósításához. Emésztési problémák, rossz táplálkozás, alvási problémák, egészségügyi szövődmények, szövetek savasodása, ingerlékenység, teljesítmény csökkenés, értelmi fókusz romlása, szexuális problémák, életöröm, elégedettség hiánya? Ezek nagyrészt helyre állíthatóak korrekt stresszmenedzsment révén. Gyere nézzük meg mit tehetünk érted!
IX. Gerinc és core, mozgás- és tartásjavítás. A modul célja, hogy test huzalozását áttekintse, kitérve a gerinc és mozgásszervi problémákra preventív és terápiás fókusszal. Hogyan tudunk tartásunkon javítani, milyen alapelvek mentén kell a struktúránknak rendeződnie é a mozgásban részt vennie. Foglalkozunk a gerinc ferdüléseivel, a tartás egyenetlenségeivel, az ízületi struktúra terheltségének harmonizálásával, az ízületek helyes és helytelen használatával, a fej, a vállak, a derék, a térd problémáival, ezek összefüggéseivel, a csontok, inak, izmok és a fascia kötőszöveti háló szerepével. Megvizsgáljuk a jóga és hétköznapi pozíciókat, a meditációs üléseket, a tartást és a mozgást. Foglalkozunk ezek testi, energetikai és önismereti oldalával is. A test és mozgás keleti és nyugati, valamint kortárs test-tudati megközelítéseivel.
GYAKORLATI modulok
I. Ászanák és napüdvözlet sor
II. Légzőgyakok, légzéstechnikák
III. Tantrikus gyakorlatok, ford. pózok, bandhák
IV. Relax, érzet és légzés figy., koncentráció, mantra
V. Elme tréning, mudra, kumbaka, zen, jelenlét gyak.
VI. Bél és gyomormosás, tisztító kúra
VII. Tisztító gyakorlatok, agni (has és emésztő) jóga
VIII. Korábbiak alkalmazása, relax módszerek
IX. Gerinc jógája, gyógytorna

A KÉPZÉSRŐL

Miért jó neked?
Ha érdekel a jóga, ájurvéda, légzés és meditáció, hogy a klasszikus és modern jóga és a keleti és nyugati bölcselet hogyan férnek meg egymás mellett. Ha szeretnéd életedet stresszmentesebbé, kiegyensúlyozottabbá, testedet egészségesebbé, vitálisabbá, elmédet nyugodtabbá, fókuszáltabbá tenni. Ha szeretnéd akaraterődet, határozottságodat fokozni, komfortzónádat, teherbírásodat, tűréshatáraidat kitágítani, közérzeteden javítani. Ha érdekel a jóga és hogyan tudod ezt saját életedben akár preventív, akár konkrét problémák, betegségek esetén gyógymódként alkalmazni érintve a főbb élettani területeket. Ha neadjisten spirituális céljaid is vannak az életben.. esetleg érdekel a meditáció, a tudat rejtelmei.. Nézd meg mit adhatnak neked a különböző modulok.

Kinek szól?
Az integrál jóga képzés online teljes folyamata az általános bevezetésen túl egy egy témába mélyebben is bevezet. Mindenki számára ajánlott, úgy van felépítve és igyekszem úgy átadni, hogy mindenféle gyakorló, törekvő, a kezdőbbek és haladóbbak vagy oktatók / szakemberek is egyaránt tudjanak belőle meríteni és gazdagítani praxisukat megfelelő gyakorlatokkal vagy ismeretekkel. A túl keleties, vagy túl szakmai fogalmakat, koncepciókat is igyekszem nyugati és modern analógiákkal megvilágítani, új kontextusba helyezni, mert számomra – mint összehasonlító vallásbölcsész számára – mindig fontos, hogy egy koncepció hogyan állja meg a helyét modern világunkban és mennyire alkalmazható vagy alkalmazott tudásról van szó, pontosabban mennyiben válhat azzá saját életünkben itt és most.

 • ajánlom kezdőknek, ha keresed a jóga világában a helyedet, egy térképet kapsz a tájékozódáshoz
 • ajánlom haladóknak, ha régebb óta jógázol, de hiányzik számodra a szellemi perspektíva, hogy mit is gyakorolsz és miért!
 • ajánlom oktatóknak is, mint továbbképzés, hiszen szemléletmódja más, mint általában az oktatói képzéseknek, lásd még alább..
 • ajánlom pszichológusoknak, terapeutáknak, önismereti szakembereknek, akik rendelkeznek már szemléletmóddal, de testük kevésbé integrált ebben vagy testtudatos gyakorlatokat, eszközöket szeretnének beépíteni praxisukba
 • ajánlom meditálóknak, buddhistáknak, akik túl szellemivé váltak de a testük ezen kívül rekedt és szeretnének földeltebbek lenni és jobban megérteni a test bölcsességét és tanításait
 • ajánlom azoknak, akik egy-egy stílus (hatha, tantra, kundalini, jin, ashtanga, vinyasa, himalája, ..) követői és szeretnének ebből kitekinteni és jobban rálátni a jóga egészére, az integrál szemlélet igyekszik nem ragaszkodni egyedüli interpretációkhoz, hanem tágabb teret nyit az értelmezésre, saját forrásaim is több helyről táplálkoznak: hatha, tantra, ájurvéda, himalája, vinyásza, ashtanga, kundalini, buddhizmus, taoizmus
 • a képzés szeretne nem csak a jóga fizikai aspektusára koncentrálni, de mégis törekszik földelt és pragmatikus maradni – átszellemült Test
 • a képzés szeretné a jóga felsőbb szintjeit is bemutatni, ám mégis törekszik kerülni a túlzott misztifikációt és eloszlatni a jógát körüllengő túl ezoterikus, kultúridegen ködöt eloszlatni – megtestesült Szellem

Miben más egy képzés, mint a rendszeres órák?
– lehetőséget nyújt jobban elmélyedni egy-egy témában
– a kellő idő segíti az elmélyülést és a tapasztalatok beépülését, sajátélménnyé válását, az elmélet és koncepció leülepedését, amely a gyakorlásodnak és átalakulásodnak is keretrendszert ad
– az elköteleződés és rendszeresség a jógában is mindig meghozza a gyümölcsét: éberebb jelenlét, nagyobb kitartás, erő, egészség, tudatosság és fókuszáltság az életben is – mindenből annyit tudsz kivenni, amennyit beletettél!
– a gyakorlás mellett elméleti ismereteket is kapsz, ami segít, hogy megértsd, mit miért csinálunk a jógában

Oktató képzés?
– ez a képzés oklevelet ad a jártasságodról, de nem jogosít fel téged, hogy oktass, mert nem oktatóképzés, sokkal inkább kellő mélységet és kontextust a jóga rendszerének megértéséhez és lehetőséget saját gyakorlásod elmélyítéséhez, mert ez elsődleges feltétele, hogy sikeres oktató légy, ha már oktatsz, persze beépítheted a tanultakat
– nem arra készít fel, hogy ismereteket adj át másoknak, hanem hogy a saját megértésed és tudásod egy következő szintre lépjen és élővé váljon
– mégis ajánlom oktatóknak is, mint továbbképzés, hiszen szemléletmódja más, mint általában az oktatói képzéseknek
– a képzés nem helyez hangsúlyt olyan dolgokra, amit több helyütt megtanulhatsz és inkább személyes jelenlétet kívánnak (pl. ászana tanulás, azok variációi, anatómia, pedagógia, módszertan) viszont hangsúlyt helyez a részek helyett az egész szemléletére (holisztikusság és integrál szemlélet), a test megtisztítására (amit nem jógaórákon végzel) a jóga pszichológiájára és filozófiájára (mert a jóga a testnél kezdődik, de nem ott ér véget, a test kapu), az önismereti és önátalakítási aspektusra (belső alkímia, karakterisztikád lehetőségei és akadályai), testtudat fejlesztésre, test és tudat analógiáira (tudás a fejben, bölcsesség a testben van), keleti és nyugati tanítások, kulturális különbségek és analógiák megvilágítására, a meditatív elmélyülésre és jelenlét (mindfulness) gyakorlásra

Online, távoktatásban?

Az online hozzáférés youtube videók formájában tetszőleges időpontban felhasználható, többször is megtekinthető, ha ismételni szeretnéd és örökre szól, tehát később ismét felhasználható.

Mik az előnyei:

 • szabadon oszthatod be az idődet és a kívánt tempóban tudsz haladni külső sürgetettség nélkül
 • ismételhető a tananyag, hiszen tetszőlegesen újra elvégezheted, megnézheted
 • ha vidéken élsz és az utazás miatt nem megoldható rendszeres jelenléted
 • ha munkád vagy egyéb elfoglaltságod miatt rapszodikusan tudnál csak jelen lenni
 • kipróbálhatod, megtekintheted az ingyenes részeket mielőtt elköteleződnél: itt vegyesen

Mik a hátrányai:

 • ha lusta vagy és magadat nem tudod motiválni, nem lesz külső motivációs erő
 • az oktatói korrekció hiánya, emiatt javaslok időnként konzultációt a bennefoglalt 2x2h-n felül is

A képzés díja:

1 alkalom: 130perc (90p gyakorlat és 40p elmélet)

1 hónap / modul: 4 alkalom (heti 1x)

Teljes képzés: 9 hó/modul + 2x2h egyéni konz.+ 1 jegyzet/modul

Javaslat: heti 1 alk. + 1 gyak. = 80h képzés + 80h sajátélmény 1 év alatt

Kísérés: fb csoport, kérdezz-felelek, egyéni konzultációk.

Jelentkezés

Első fél évre szeptember 15-ig itt.

Második fél évre március 15-ig itt.

Csak az egyik (A) vagy másik (B) fél év is elvégezhető egymástúl függetlenül is. Illetve A+B vagy B+A sorrend is megfelelő.

Nézz bele a képzésbe!

Kipróbálhatod, megtekintheted az ingyenes részeket mielőtt elköteleződnél: itt vegyesen

AZ OKTATÓRÓL

Sápi Ádám,
jóga, chi kung, tai chi oktató, buddhista dharmatanító, vallásbölcsész, mozgásterapeuta

2001 óta foglalkozom jógával, tantrával és buddhizmussal, 2008 óta foglalkozom a tai chi szellemiséggel és harcművészettel. 2011 óta tanítok, jógát, tai chi-t, chi kung-ot, illetve vezetek önismereti csoportokat, workshopokat, táborokat. Egyéni kezelések során TestTudat(osság) fejlesztést, bodyworkot, illetve jóga-, chi kung-, légzés-, és mozgásterápiát végzek.

Rólam bővebben: http://adamkadmon.hu/rolam/
Facebook: https://www.facebook.com/sAdamKadmon/
Youtube: https://www.youtube.com/playlist?list=PLh8Q1By_Wpq_ohbdEzJ_3rF-RtQ7nvwy-

Visits: 864 | Today: 0 | Total: 206185