Sankha Prakshalana béltisztítás és gyomormosás – megtisztulás workshop – ONLINE is!

TAVASZI, ŐSZI MÉREGTELENÍTÉS, IMMUNERŐSÍTÉS, MEGTISZTULÁS (SP és VD)

SANKHA PRAKSHALANA BÉLTISZTÍTÁS (SP) – TELJES, TÖKÉLETES BÉLTISZTÍTÁS

Hogyan?

Sanka-Prakshalana-Yoga-reiniging-3A sankha prakshalana béltisztítás (SP) a jógahagyomány egyik nagy becsben tartott tisztító gyakorlata, amely a teljes bélrendszert megtisztítja. A SP során éhgyomorra 3 liter meleg, sós vizet iszunk, és 4 gyakorlatot végzünk poharanként, amely segítségével a vizet végigvezetjük az egész emésztőrendszeren, míg a belek teljesen meg nem tisztulnak a lerakódott salakanyagtól. Mivel a só megakadályozza a víz felszívódását a belekből, a mozgássor hatására a víz végighalad a belek járatain, így a víz egy idő után a végbélen keresztül távozik. Addig folytatjuk az ivást, illetve a gyakorlatokat, míg a távozó víz éppen olyan tiszta, mint amikor megittuk. A rituálé egy opcionális gyomormosással (vamana dhauti), relaxációval, majd ebéddel zárul. A folyamat nem csak testi, hanem nagyon mély lelki megkönnyebbülést is eredményez.

A beöntés nem egyenértékű a SP-val, mivel az csak a vég-, vastagbél szakaszt éri el, és azt sem oly mértékben tisztítja meg, mint az ismételt, egész emésztőrendszeren (gyomor, vékonybél, vastagbél, végbél) áthaladó víz az SP során.

A SP nem igényel semmiféle előképzettséget, vagy jógában való jártasságot, szinte bárki elvégezheti (kizáró okok: várandósság, emésztőrendszeri betegségek néhány idült fajtája, epe- vagy vesekő, erős vérzéssel, rosszulléttel járó menstruáció, vesegyengeség, súlyos cukorbaj, sérv, vakbélbántalom, gyomorfekély, heveny gyomorhurut, valamint elmebetegség).

Hatásai – mert “a bél a lélek üzenőfala”

sankha prakshalana béltisztításA Sankha Prakshalana béltisztítás kipucolja az egész béltraktust, beindítja a test méregtelenítő folyamatait, javítja az emésztés hatásfokát, erősíti az immunrendszert, visszaállítja az emésztőrendszer és a hasközpont intelligenciáját, így eredményezhet fogyást vagy erősödést, gyarapodást is. Jótékony a hasnyálmirigy működésére, a cukorbetegségre, segíti a máj munkáját, és tisztítja a vért. Hatékony továbbá indirekt módon allergiák és bőrbetegségek ellen, csökkenti a testszagokat, a bőr és főleg az arcbőr világos lesz, a tekintet fényessé és magnetikussá válik. Enyhíti a tavaszi fáradtságot, javítja az alvásminőséget, csökkenti az alvásigényt, javítja a kedélyállapotot, szellemileg frissebbek leszünk, a memóriánk javul, érzékenyebbé válunk a környező energiákra, és az életenergia szabadabban áramlik át rajtunk, lelkileg segíti az elengedést, a terhek lerakását és így támogatja a megújulást és még számtalan áldásos hatása van.

Mindenféle tavaszi tisztítókúra előtt!

Ha kevesebb kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, mint amit felhasználunk, akkor a test elkezdi használni a tartalékokat. Mindig azzal kezdi, ami a legkönnyebben elérhető számára, így tehát elkezdi visszaszívni a megmaradt, ki nem ürült anyagokat a bélrendszerből is. Márpedig az tartalmaz olyan anyagokat is, amik nem csak nem hasznosak, de károsak számunkra. Annak érdekében, hogy ezt az önmérgező folyamatot megelőzzük, a tisztítókúra előtt vagy elején ki kell tisztítanunk a vékony és vastagbelet.

Miért?

digestive systemA jóga hagyománya szerint az egészség egyik kulcsát a belek állapota képezi. A fizikai szervezetben állandóan, rendszeresen, az élet egész tartama alatt az anyagcsere bomlástermékei halmozódnak fel. A korai öregedés és szenilitás egyik fő oka a szervezet feltöltődése ezen mérgekkel. Az önmérgezés ezen módja, a belek falán szívódik fel és szétterjed az egész szervezetben. Még azoknak is, akiknek nincs állandó székrekedésük, vagy legalább is azt hiszik, hogy nincs, állandó jellegű mérgezési gócpontot képvisel a vastagbél béltartalma.
A belek kiürítése, akár naponta is, nem zárja ki azt a tényt, hogy a bél nyálkahártyájára nem kerül lerakódás, amely idővel vékony réteget képez a nyálkahártya belső felszínén és lassan megkeményedik; így lehetetlenné válik kiürülése. Itt rothadást, erjedést váltanak ki , és ezen folyamatok toxinjai felszívódva az egész szervezetet átjárják. A bélnyálkahártya számos rákbetegség kiindulópontját képezi; rákos megbetegedések a leggyakrabban a gyomor-béltraktusban fordulnak elő a szervezet többi szerveihez viszonyítva.
Az első hatás kiürítő, amely során a vastagbél falán lévő megkeményedett lerakódásokat távolítjuk el. Azok a gyakorlók, akiknek a napi ürítés azt az illúziót keltette, hogy nincs székrekedésük és nem is volt, meg fogják látni, hogy az ürülékben héjak, magok, hajszálak stb. is találhatók, és mindezek megkeményedett állapotban a bélben már hónapok, esetleg évek óta stagnálnak. A Sankha Prakshalana béltisztítás segítségével ez az egész szennyeződés kiürül és megszűnik a mérgezési veszély, amit az állandóan jelenlévő és felszívódó toxinok eredményeznének.

VAMANA DHAUTI (VD) – GYOMORMOSÁS

A VD az SP-nél könnyebb, kevesebb megszorítással járó és gyorsabban (30-60p) végrehajtható gyakorlat, szintén a jógahagyomány egyik nagy becsben tartott tisztító gyakorlata, amely az emésztő rendszer felső részét (gyomortól a szájüregig) tisztítja. A VD során éhgyomorra 1-1,5 liter meleg, sós vizet iszunk, és néhány gyakorlatot végzünk utána, majd a vizet a gyomor átmosása után visszahányjuk. A rituálé egy relaxációval zárul. A folyamat nem csak testi, hanem nagyon mély lelki megkönnyebbülést is eredményez. Viszolyogsz a hányástól? akkor itt az ideje felülírni a kellemetlen élményeidet, egészségesen és józanul hányni euforizáló élmény, a gyomorban csak víz van, ami könnyen ürül, a hányás aktusa nem csak fizikailag szabadít fel, hanem segít a zavaró érzelmek, blokkok és a felgyülemlett feszültség, a rossz közérzet oldásában is.vd

A gyomor egy zsákszerű izmos szerv, amely a megrágott táplálékot összekeveri és az emésztőnedvek által elkezdi lebontani, megemészteni az ételt. A táplálék az összetevők minőségétől függően néhány órát tölt a gyomorban, majd a vékonybélbe távozik. A gyomor igen érzékeny terület, amely hamar reagál a “rossz gondozásra”. A gyomor fala redős, amelyben megrekedhet a táplálékmaradék hasonlóan a szájban a fogközökhöz, másrészt lepedékréteg képződik, ahogyan a nyelv felületén is, ez rontja a felszívódást, ahogyan fogainkat (jógik a nyelvüket is) is mossuk célszerű időnként ezt gyomrunkkal is megtenni. Helytelen táplálkozástól és ülő életmódtól a gyomor fala süllyedni kezdhet (sörhas), aminek következtében nehezebben ürül a gyomortartalom a vékonybél felé, így az állandó gócpontja lehet az erjedési folyamatoknak.

Alkalmazása: általános tisztulás, megfázás, köhögés, allergia, asztma, emésztési panaszok, emésztési zavarok, savasodás, puffadás, rossz közérzet, félelem, szorongás, kapha kihajtás.

Hatásai: megvéd a betegségektől, immunizál, javítja a felszívódást, testsúlyt harmonizál, masszírozza a májat, élénkíti a vérketingést, javul a bélperisztaltika, tehermentesedik a bélműködés, dolgoztatja a rekeszizmot így a vesékre, tűdőre, szívre is hatással van, tisztul a bőr, megszűnik a rossz lehellet, a nyákot/nyálkát oldja, kivezeti, a légutak tisztulnak, javul a légzésminőség, a nádikat is tisztítja, oldja az energetikai blokkokat, különösen a kapha (víz) pályán, mivel a kapha a gyomorban lakik.

Ellenjavallat: sérv, magas vérnyomás, magas koponyaűri nyomás, gyomorfekély, emésztőrendszeri rák, szívbetegség, cukorbetegség szempanasszal.

Részletek

Időpont: 2024. ápr. 27. 8-12h

Program SP-hez:

Előtte 3 napig: Fokozhatjuk a hatást, ha előtte 3 napig útifű maghéj őrleményt (bioboltokban kapható) használunk reggelente. 1 evőkanálnyit tegyünk valamilyen folyadékba, és igyuk meg. Utána rögtön igyunk 3-4 dl folyadékot, így annak hatására megduzzad és kinyomja a felgyülemlett béltartalmat. Ki lehet egészíteni salaktalanító teával és vagy lenmaggal.

Offline élő esetben:

-VD most nincs

-SP Hangolódás, megmutatom a gyakorlatsort és megcsináljuk együtt.

-Elkezdjük a tisztítást

-Lazítás

-Speciális ebéd, jegyzet, útmutatás a következő napok diétáját illetően.

-Beszélek a test megtisztításának szerepéről, jógikus tisztítótechnikákról, a mérgekről, az emésztőrendszer működéséről, a gyomor-vékonybél-vastagbél ajurvédában betöltött energetikai szerepéről. Majd ajurvédikus dósa(alkat)meghatározást végzünk egyénileg, ennek fényében elemezzük akadályainkat, lehetőségeinket.

Utána min. 3 (vagy 5-7) napig speciális diéta tartása. Erről leírást adok és átbeszéljük.

Helyszín: Anahata stúdió, Hernád u 40, 7ker, Keletinél, (otthon az online verzió)

Létszám: max 6 fő

Legyen nálad: meleg zokni, (fogkefe, fogkrém,) zsíros kenőcs (vagy olaj, vagy körömvirágkrém, vagy popsikenőcs)

Hozzájárulás: élő workshop + 3 nap felkészülés és 3 nap levezetés kíséréssel: SP: 13.000Ft;

Bónusz 4 alkalmas online videós Ájurvéda, jóga, tisztító módszerek, immunerősítés tanfolyam – amely kapcsolódik a tisztítókúrához – most kedvezményesen 8.900Ft neked, bővebben itt:
https://online.adamkadmon.hu/…/ajurveda-tanfolyam-online/

Jelentkezés: emailben kapcsolat, határidő: ápr. 22, jelezd, hogy élőben vagy online csinálod és ha kérsz bónuszt.

Figyelem! Jelentkezéseket érkezési sorrendben fogadom és utalással tudod helyedet biztosítani. Kérlek jelentkezésed átgondolt és határozott legyen, mert a létszám korlátozott, emiatt várólista szokott lenni a szabad helyekre. Ha jelentkezel számítok rád, ha közbe jön vmi és mégsem jönnél azt kérlek feltétlen jelezd nekem, ne vedd el a helyet és a lehetőséget mástól! Köszönöm a megértést!

Visits: 4002 | Today: 1 | Total: 206185

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


× három = 3