Benned élő Hős műhely

A Benned él Hős műhely egy önismereti, gyakorlati műhelymunka, melyben némi elmélet is helyet kap. Célja, hogy a benned élő hős/harcos ébredjen, valósággá váljon és átalakítsa életedet. Dolgozunk az énnel, a te-vel, a viszonnyal, harcosi kvalitásokkal, férfi minőségekkel, erővel, szándékkal, kihívásokkal, önfelülmúlással, a harc formáival és művészetével. A műhely inkább férfias minőségek művelését helyezi fókuszba, de nők és férfiak számára egyaránt nyitott.

A hős/harcos archetípus nem a múlté, hiszen állandóan kísért és jelen van napjainkban is, bár a formája változik időről időre, de a tartam ugyanaz. Konkrét értelemben harcolni manapság már a férfiaknak sem kell, de átvitt értelemben az egész élet egy harctér, nem is beszélve a szellemi útról. Manapság a felnőttek leginkább filmekben, a gyermekek mesékben élik meg a hőst, tehát külső projekciókban. Itt az ideje, hogy a külső képeket belső valósággá tegyük, hogy azok aktív, cselekvő módon áthassák lényünket, átalakítsanak bennünket, a műhely ebben a belső átalakulásban szeretne támpontokat adni, vezérfonalként szolgálni.

white-temple-wat-rong-khun-warrior-sculpture-chiangrai_crop_color

Időpont: 2016 ősz: nov. 26. 9.30-15.30

(2016 tavasz: marc25 (18-21h), maj7 (10-17h))

Helyszín: Anahata Stúdió, VII.kerület, Hernád utca 40.

Hozzájárulás: 5000Ft

Érdeklődés: Kérlek írj emailt (kapcsolat), hogy felvegyelek az érdeklődők közé a további információk miatt.

Jelentkezés: emailben: kapcsolat

Jelentkezési határidő: nov. 21.

FB esemény itt, csatlakozz: https://www.facebook.com/events/1396726380626097/

Rólam: Integrál szemléletű oktatóként működöm, aki (test)tudatosságot fejleszt, valamint önismeretet mélyít, teszi ezt gyakorlatorientáltan, jóga, tai chi, chi kung, buddhizmus, test és mozgás orientált terápiás és egyéb önismereti módszerek, eszköztárak segítségével. Ezekbe csomagolva igyekszem a kultúrafüggetlen, egyetemes bölcselet morzsáit átadni. E kapcsán foglalkozom még gyakorlói közösség építéssel, oktatási módszerek fejlesztésével, programok szervezésével és írással. Az integrál szemlélet számomra a nyugati/keleti, az archaikus/modern bölcselet, illetve a test – lélek – szellem hármasságának, valamint az egyén és a közösség szintjének integrálását jelenti.

2001 óta foglalkozom jógával, tantrával és buddhizmussal, mindig is nagy hangsúlyt fektettem az ösvények harcosi / viraikus aspektusaira. 2008 óta foglalkozom a tai chi szellemiséggel és harcművészettel. 2011 óta tanítok. A Benned élő Hős műhely koncepciója ezen tapasztalatoknak és ismereteknek – belső és külső útjaimnak – a találkozási pontja.

A szellemiség, amely mentén körvonalazódunk:

“a jó harcos átlépi saját dimenzióit és átjárhatóvá teszi másokét is..” – Stalker

“Mindenki tudja, hogy vannak dolgok, amiket nem lehet megvalósítani. Egészen addig, amíg jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja…” – Albert Einstein

“Mint harcos aligha küzdök nyereségért vagy veszteségért. Az ellenség nem lát engem. Behatolva a helyre, ahol Ég és Föld még Egy, ahová Yin és Yang még meg nem érkezett, gyorsan és szükségszerűen nyerek..” – Musashi

“Tökélyharcos, aki kérlelhetetlen és harcosi szívvel közelít az önmegismerés / önfelismerés felé.”

“Az igazi kiválóság abban rejlik, ha harc nélkül törjük meg az ellenfél ellenállását.” – Sun Tze

Olvasnivaló a témában:

Visits: 453 | Today: 0 | Total: 206183

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


hat − = 1