Rugalmas árak?

Igen, sosem éreztem igazságosnak, ha mindenki ugyanannyit fizet, mert túl statikus és nem életszerű, ha az életben jelentős különbségek vannak. Úgy vélem, hogy akinek sok van az fizessen többet, akinek kevés van az fizessen kevesebbet. Ezért mindig is kerestem a lehetőségét, hogy a munkám ára rugalmas legyen, persze észszerű keretek közt.

Ez egyfelől érzékenyít a szociális különbségekre, másrészt most még aktuálisabb, mert a covid bizonyos szakmák működését és piaci szegmenseket teljesen vagy félig-meddig ellehetetlenített, megjegyzem ilyen többek közt az oktatói szakma is. Tehát az olló tovább nyílik, a háborús megszorításokról és szélesedő válságról nem is beszélve.

Harmadrészt bátorít a közös felelősség- és teher vállalásra. Ha már önismereti, önfejlesztő, spirituális és közösség építő irányelvek hangsúlyosak nálunk, akkor abszolút ide illeszkedik a modell, helye van annak, hogy együtt messzebre jutunk, mint egyenként.

Bár látok kezdeményezéseket Mo-on is – pl. a bölcsödei díj vagy a waldorf ovi díja sávos, jövedelem függő, de láttam már színház belépőt is így – ám mégis külföldön több inspirációt láttam e kapcsán. Mo-on hagyománya van annak, hogy akciósan, keveset fizetünk, hogy lopunk, nem adózunk, hogy az jár jól, aki olcsón megússza. Tisztában vagyok azzal, hogy ez a mindset a társadalom velejében van és a szemléletmód váltáshoz idő kell. De addig is, nyitok egy kisablakot..

Berlinben éltem és több helyütt is láttam a sávos árképzést, amely érzékeny a szociális különbségekre. Pl. nemzetközi fesztiválokon a kelet és nyugat európi résztvevő nem ugyanannyit fizet, pl. a jógastúdióban nem fix az óradíj, hanem aki keveset keres, annak alsó árfekvés, aki ettől-eddig keres, annak közép árfekvés és aki e fölött keres, annak felső árfekvés. A stúdió persze középre lő, és modell működésének feltétele, hogy legalább annyi felső árat fizető is van, mint amennyi alsó áron. Tehát szükség van a támogatókra, mert a rugalmas ár modell nem attól működik, ha az oktató jótékonykodik saját rovására.

Becsülöm és tisztelem a hivatástudatot, tudom hogy vannak szakmák, amik eleve nem kecsegtetnek anyagi bőséggel. Sajnos egy olyan társadalomban élünk, ahol egy pedagógus vagy egy orvos aránytalanul keveset kap, annak ellenére, hogy fontos munkát végez és sokat dolgozik. Ma egy kőműves vagy segédmunkás napi bére egy tanár heti fizetése. Stb, stb..

Nem az igazságtalanságon akarok lovagolni, csak szeretnék e téren kicsiben innovatívan jobbat teremteni, ezért hiszek a rugalmas árakban.. talán Te is tehetsz ezért valamit!

Ha megteheted és jó érzéssel teszed, akkor légy támogató, fizess többet!

Ha nagyon megterhelő a normál ár, akkor kérj kedvezményt!

Minden más esetben a normál díjat válaszd!

Köszönöm a figyelmed!

Visits: 58327 | Today: 1 | Total: 212750

One thought on “Rugalmas árak?

  1. Szép napot kívánok!

    Érdeklődnék hogy van még hely az év végi képzésre a leg olcsóbb áron?! ?
    Köszönöm
    Anita

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


négy − = 2