Integrál Tai Chi gyakorlónap

itc_tablo_33Gyakorlónapunk hiánypótló megközelítése kettős. Lehetőség nyílik a kezdők számára az itc rendszer megismerésére, valamint a haladó, régi, újrakezdő gyakorlók számára mélyülésre, a gyakorlás újabb állomásainak megismerésére.

Integral tai chi gyakorló és nyílt napot tartunk, ahová várunk minden érdeklődőt, kezdőt, újrakezdőt és régi haladó gyakorlót. A nap folyamán a kezdők számára bemutatjuk az itc szellemiségét és gyakorlatrendszerét mind elméletben, mind gyakorlatban. A 10 alapforma tanulása, pontosítása valamint felzárkóztatás lesz fókuszban, míg a haladóbbak (10 formát ismerők) számára a gyakorlás további szintjeit szeretnénk bemutatni, úgy mint légzés és energetikai munka, belső érzékelés, tudati tartalmakban való további mélyülés, képességek fejlesztése, amelyekből már táborokban is volt ízelítő.

Gyakorlónapunk remek lehetőség a felzárkózásra azok számára, akik nem ismerik a 10 alapformát. A tai chi-ban a forma a nyelv, amely segítségével meg tudunk nyilvánulni, amely segítségével kifejezésre tudjuk juttatni lényünkben azt, ami több nálunk. A végesben a végtelen. A forma, mint nyelv hordozza az alapvető struktúráját és lehetőségeit e szellemiségnek. Mint amikor szeretnél beszélni egy idegen nyelven, előbb meg kell tanulnod azt, amin keresztül kifejezed magadat, ha zenélni szeretnél, előbb meg kell tanulnod egy hangszeren az alapokat, ha táncolni szeretnél ott is meg kell tanulnod a formanyelvet, stb. A forma tanulás fáradságos és kevésbé élvezetes folyamat, de enélkül nem megy. A gyökér keserű lehet, de végig kell rágnod magadat rajta, hogy eljuss a gyümölcsig, ami édes. Ha nem megy a 10 forma és ez visszaveti vagy visszavetette a gyakorlásodat, akkor most ebben a munkában segítünk neked, mert órán nem mindig jut elég idő..

A gyakorló nap remek lehetőség azok számára, akik ismerik a 10 alapformát. Miután meg van a nyelv, elkezdhetsz beszélni azon, mondhatsz fontos dolgokat, kifejezhetsz időtlen lényegiségeket. Itt már sokkal inkább befelé fordul a gyakorlás fókuszának iránya, te jössz, mit kezdesz ezzel, adunk kereteket, struktúrát továbbra is, de most kezdődik az izgalom, élővé válik benned a forma, vagy halott nyelv marad, magadévá tudod tenni a formán túl meghúzódó tartalmat vagy nem, életre kel benned a tai chi időtlen lényege a forma által vagy nem, átalakulsz ebben a megnyilvánulásban, vagy nem? Ha nem akkor mi az akadálya, ha igen, akkor hová vezet ez? Itt az ideje hogy zenéljünk, hogy táncoljunk. A hangszer saját lényünk, a hangolás és gyakorlás után hadd szóljon. Most ebben a játékban szeretnénk neked támpontokat adni, mert órán nem mindig jut elég idő és tér a hovatovábbra, pedig az benned szunnyad és alig várja, hogy ébredhessen.

Ne feledd, ahelyett, hogy Buddhává akarsz válni, észrevehetnéd néha, hogy a Buddha szeretne te lenni.

itcProgram:

13h

közösen: bemelegítés, a belső energia mobilizálása: felkeltése és formába vezetése borulásokkal

kezdőknek: forma tanulás, pontosítás: ég, béka, bivaly, daru, sárkány, főnix

haladóknak: flow

15h:

közösen: elmélet a 10 forma kapcsán (hatás, jelentés, szimbolika, tudati tartalom), Ég-Föld

szünet

16h

közösen: elmélet az 5 elem kapcsán ősz és tél, aktuális időszak hatásai kívül és bennünk

17h

kezdőknek: forma tanulás, pontosítás: tigris, pillangó, teknős, föld

haladóknak: képességek, forma mélyítés, munka a qi-vel

 

Várunk tehát kezdőket, haladókat, kortól, edzettségi szinttől függetlenül, a gyakorlónap programját úgy állítottuk össze, hogy mindenkinek legyen módja, (ki)kapcsolódni, feltöltődni, és tapasztalatokat mélyíteni.

Oktatók: Pluhár Pál és Sápi Ádám

Időpont: nov. 18. 13-19h

Helyszín: Odú (Moszkva tér)

Hozzájárulás: 6000Ft

Csatlakozz FB-on is: https://www.facebook.com/events/517112381960532/

Jelentkezés: emailben kapcsolat

Jelentkezési határidő: nov.13.

Visits: 298 | Today: 0 | Total: 206183