Emberibb kapcsolatainkért – kontakttánc és tai chi alapú mozgásos önismereti tréning

Földvári Eszter kontakt improvizáció tanárral közös workshopunk.

Egy önismereti fókuszú mozgásos tréning, amelyben az EMK és a konfliktuskezelés témáját járjuk körül bodywork formájában. A kommunikáció lesz fókuszban, annak tiszta, erőszakmentes módjai, illetve megvizsgáljuk a konfrontálódás és konfliktuskezelés lehetőségeit is. Tesszük mindezt természetesen a műhely szelleméhez híven inkább mozgásba és testi tapasztalásba ültetve.

Kulcsszavak: érzés, szükséglet, kérés, passzivitás, agresszivitás, asszertivitás, konfliktus kerülés

Erőszakmentes kommunikáció

Őszinte, tiszta, együttérző kommunikációs módszer, amelyben önmagamat képviselem, önmagamról beszélek, és amelynek célja a win-win szituáció a kapcsolódásban.

real-time-communication-tools-for-remote-teams2

Konfliktuskezelés

A helytelen kommunikáción sok minden múlhat, s ha már belegabalyodtunk egy kellemetlen szituba, hogyan mászunk ki belőle, hogyan oldjuk fel, meg? Mi a stratégiám? Mi a szándékom? Hogyan fejezem ki? Hogyan képviselem önmagamat? Hogyan oldhatnám meg másképp? Milyen lehetőségeim vannak feszült helyzetekben? Mik a belső konfliktusaim? Mi az összefüggés a belső és a külső konfliktusaim közt? Mi a megküzdési, érdekérvényesítési stratégiám? Miért küzdök? Kell küzdeni?

Hely, idő: dec. 2. szombat 13.00-19.00 @ Jurányi, Grabó 80-as terem, Jurányi u. 2.

Hozzájárulás: 9500Ft (early bird 7900Ft nov. 30-ig)

Jelentkezési határidő: nov. 30.

Jelentkezés: emailben

Tartják:
Földvári Eszter – kontakt improvizáció tanár
Sápi Ádám – tai chi oktató, mozgásterapeuta
FÖLDVÁRI ESZTER:
Évek óta rendszeresen tartok kontakt improvizcáió órákat és egész- és félnapos workshopokat, szervezek Kontakt Jameket, Flashmobokat különböző helyszíneken. Több nemzetközi tánc és mozgás tréningen tanítottam és tanítok meghívottként. Évről évre fesztiválokon tartok órákat, mint Samsara, Ozora, Sziget, Zempléni Serketánc tábor, SUN., Everness, Nemzetközi Kontakt Fesztivál vagy korábban a Hanna Hanna Art Gathering. A Tánceánia Együttes és az Élőkép Társulat előadásaiban is közreműködöm. Saját workshopjaim mellett a Kontakt Budapest Stúdiónak vagyok az egyik óraadó tanára.
Pár éve “EMK mozgásban” tréningsorozatot tartottam Redő Júliával. Az EMK-t Jónai Éva Hava társtréneri képzésén tanultam, majd ezt övetően gyakorló csoportokba járva tökéletesítettem. Theta Healing konzulensként pár éve egyéni terápiákat is tartok.
Bővebben: https://foldvarieszter.wordpress.com/
SÁPI ÁDÁM:
Integrál szemléletű oktatóként/csoportvezetőként működöm, aki (test)tudatosságot fejleszt, valamint önismeretet mélyít, teszi ezt test és mozgás orientált tapasztalásba ágyazva, jóga, tai chi és bodywork formájában.
2006-ban találkozom a kontakt improvizációval, amiből egy életre szóló szerelem lesz, a mozgásterápia, az improvizatív és kapcsolódás alapú tánc hozzájárul egy mélyebb testtudatosság kialakulásához, illetve annak felismeréséhez, hogy a test bölcs, mélyértelműn tanít a mozdulaton és a tartáson keresztül, csak tudni kell olvasni őt. 2013 óta foglalkozom kommunikációs módszerekkel (EMK, tiszta, asszertív, konfliktuskezelés). 2015 óta tartok tréningeket kontakt improvizáció fesztiválokon, önismereti táborokban, nyári fesztiválokon, illetve a Magnetházban saját szervezésű Kapcsolódások műhely sorozatom keretein belül a kontakt tánc és tai chi fúziója kapcsán. A tai chi, mint a nemellenállást és erőfeszítésmentességet hangsúlyozó belső stílusú harcművészet és az erőszakmentes kommunikáció, valamint a harc, a szándékérvényesítés és a külső, belső konfliktus analógiáival sokat foglalkozom.
Bővebben: http://adamkadmon.hu/rolam/
Visits: 1359 | Today: 1 | Total: 206182

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


8 + = tizenkettő