ÉN-ből MI – integrál tábor az önismeret jegyében 2016. júl. 14-17.

Egy tábor központban az ÉN-nel, az ÉN kibontakozásával, az ÉN-TE viszonyaival, és a megérkezésével a MI-be. Tesszük ezt a szokásos módon: kapcsolódás- és mogásalapú órákkal, jógával, és tai chival. Az elmúlt évek tábori hangulata lesz a mérvadó és ezen az úton szeretnénk tovább haladni, és kibontakoztatni ezen különleges jelen/együtt lét további lehetőségeit.

Táborunkban ezúttal is – a korábbiakat reményeink szerint túlszárnyalva – egy közös utazásra hívunk, ahol önmagunkat és egymást szólítjuk, ébresztjük, tapasztaljuk, tesszük mindezt önismereti fókusszal, lesznek kiemelt témáink: női–férfi minőségek, harag, öröm, középpont, földelés, erő, kapcsolódások önmagamhoz és másokhoz, légzés, belső átalakulás, improvizáció és kontakt-tánc. Integrál, mert többféle módszerrel dolgozunk: jóga, tai chi, légzés, relaxáció, meditáció, test- és mozgásorientált terápiás módszerek, játék, dráma, közösségi együttlét, beszélgetések, megosztások.Idén egy olyan tábort álmodtunk, ahol az elmélyülést és megnyílást fokozandóan szeretnénk jobban megőrizni a tábori lét integritását és a csoport kohézióját, ezért minden résztvevőt kérünk, hogy legkésőbb péntek estig érkezzen meg, hétvégén már nem szeretnénk jövés-menést.

ÉN-ből MI (átalakulás kapcsolódások segítségével)

1233572_719439874736804_1595022112_n_1A ÉN átalakulásával a TE-be, majd MI-be érkezés koncepciója azóta is foglalkoztat minket, ezért továbbra is ezen irány újabb lehetőségeit kutatjuk. A tábor során lesznek ismerős gyakorlatok, amikben tovább mélyíthetjük tapasztalásunkat és lesznek időközben beért új megközelítések, módszerek is. A téma végtelen, igyekszünk felfedezni, bebarangolni azt minden rendelkezésre álló eszközünkkel, ahogy azt már tőlünk megszokhattátok. ? Minden nap egy kísérlet, fokozatosan tágítjuk az ÉN határait, haladunk az ÉN-ből a TE, majd a MI felé: a reggeleket saját magunknak szenteljük, ébredünk, a délelőtti jógában befelé figyelünk (ÉN), a délutáni tai chi alapú foglalkozáson már egymás felé fordulunk (TE), érintkezünk, az esti programok pedig kifejezetten az együttlétről fognak szólni (MI), és megnézzük hogyan tudunk, vagy nem tudunk kapcsolódni, mi segít, mi akadályoz…

A szombati nap speciális: a női és férfi pólusokkal foglalkozunk. Keressük a bennünk élő férfit és nőt, önmagunk viszonyát a bennünk élő nővel és férfival, foglalkozunk ezek egymáshoz való viszonyával, valamint az ellenkező nemhez fűződő viszonyunkkal, ránézünk az ezzel kapcsolatos nehézségeinkre, kapcsolódási mintáinkra, kihívásainkra és egy teljesebb kapcsolódásban rejlő lehetőségekre. Ezen napokon a nők és férfiak külön foglalkozásokon vesznek részt a nap folyamán, és este találkozunk. Bátran hozd el a párodat is, ha szeretnétek felfedezni az együttlét újabb minőségeit, új utakra lelni a közös nehézségekben.

Várjuk a kezdőket és bármely önismereti úton, spirituális gyakorlásban tapasztaltabbakat egyaránt. A tábor programját úgy állítottuk össze, hogy mindenkinek legyen módja, (ki)kapcsolódni, feltöltődni, és tapasztalatokat mélyíteni.

Program

ÉN-ből MI koncepció:

Minden nap egy kísérlet, fokozatosan tágítjuk az ÉN határait, haladunk az ÉN-ből a TE, majd a MI felé: a reggeleket saját magunknak szenteljük, ébredünk, a délelőtti jógában befelé figyelünk (ÉN), a délutáni tai chi alapú foglalkozáson már egymás felé fordulunk (TE), érintkezünk, használjuk a teret, viszonyokba helyezkedünk, az esti programok pedig kifejezetten az együttlétről fognak szólni (MI), és megnézzük hogyan tudunk, vagy nem tudunk kapcsolódni, mi segít, mi akadályoz…

Délelőttönként gyökereink megtisztítása:

Ebben a pár napban legfőbb szándékunk az lesz, hogy megtisztítsuk tudatalattinkat azoktól a hitrendszereinktől, melyeket a családból hozunk és amelyek a jelenben meghatározzák, szabotálják kapcsolatainkat önmagunkkal és másokkal. Gyógyítjuk a szüleinkkel való kapcsolatot, hogy nőiségünket/férfiasságunkat a maga legtisztább, legautentikusabb formájában élhessük meg és rendezzük a másik nemhez való viszonyunkat. Keressük azt a teret magunkban, ahol szabadok vagyunk és ahol bármi megtörténhet…

Délután a Tao dinamikája életünkben témakör:

A tai chi szellemiség viszonnyal, kapcsolattal, én-nemén dinamikával foglalkozó lényegi felismeréseit, elveit, módszereit emeli át önismereti keretrendszerbe tapasztalat alapú, gyakorlatias módon, ezáltal szeretné a taoista bölcselet morzsáinak önmagunkra vonatkoztatott megértését elősegíteni. Témáink: viszonyaink az Éggel és Földdel, középpont és periféria viszonya, fizikai, érzelmi, mentális kibillentségeink, kp-ban lenni, kp-ból tenni, a kapcsolódási sémáink, feszültségkezelés, erőfeszítéseink, könnyűség, flow – avagy áramlásban lét, a nemcselekvésben lét, mozdulatlanság a mozgásban, az én merevségeinek oldása.

Férfi – női nap témái:

Elkülönült foglalkozások során: Hold-Ciklus Női jóga és Méh Tisztító kör a női ritmusokkal foglalkozik, a férfiakkal a férfi lét nehézségeit boncolgatjuk, harcművészeti alapelvek gyakorlatban, hasi központ és a belső erő ébresztése, artikulálása. Mindkét esetben az Nőiség vagy Férfiasság autentikus formáját igyekszünk helyreállítani. Lesznek közös programok: masszázs és érintés, improvizatív mozgás és tánc, archetípusokkal ismerkedés, istennők és hősök.

Részletek

Helyszín: Tinnye Magház (Piliscsaba mellett, Bp-től 40km)

Időpont: kezdés csütörtök (jul14) reggel 9h, befejezés vasárnap (jul17) dután 18h (szerdai ottalvás lehetséges plusz szállásdíj fejében)
Szállás: Egy nagy házban, külön szobákban.
Gyakorlás: Szabadban, szép nagy kertben, zöldben, de fedett térben, rossz idő esetén a ház aulájában.

Hozzájárulás: 32e Ft / teljes tábor, vagy 8e Ft / nap. Kérjük érkezz meg péntek 18h körül legkésőbb.

Kedvezményes hozzájárulás lehetséges: 7e Ft / nap
– előzetes regisztráció és 10e Ft előleg utalása jún. 30-ig!
– ha hozol magaddal valakit, vagy a pároddal jössz
– sátorozás esetén (csak ha a ház megtelt)

Segítői hozzájárulás: 6e Ft / nap, a konyhai munkákban segítőknek.

Támogatói hozzájárulás: 40e Ft / tábor, vagy 10e Ft / nap

Jelentkezni: emailben: kapcsolat

Csatlakozz Facebookon is.

Várunk:

Éva Kormos – kundalíni jóga oktató, masszázs és mozgás terapeuta
Dóra Csuday – női-, kismama-, gyermek jóga oktató
Sápi Ádám – jóga, integrál tai chi oktató, buddhista tanító

Olvasnivaló:

ÉN, TE, MI koncepció a táborhoz

Gondolatok az Énről, a kapcsolódásról, a viszonyról

Visits: 279 | Today: 3 | Total: 212752

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


× négy = 20