Tai Chi flow tábor 2022. júl. 28–31.

(see english version below)

Idén is lesz alkalmad a Tai Chi flow táborban chi kung, integral tai chi és tai chi chuan gyakorlásra is. Hosszabb, rövidebb formák, belső és külső munka, klasszikus és modern megközelítéseket integrálunk. Foglalkozunk flow-val, állat mozgás esszenciákkal, a test áramlásának akadálytalanításával, páros gyakorlatokkal, egészségmegőrzéssel, energetikával, meditációval, bodyworkkel, fűszerezve némi önismereti munkával és némi elmélettel, ahogy szoktuk.

Várunk tehát kezdőket, haladókat, a tábor programját úgy állítottuk össze, hogy mindenkinek legyen módja, (ki)kapcsolódni, feltöltődni, és tapasztalatokat mélyíteni.

Nézz tábori videókat

Tai Chi flow tábor program

Ádám: Idei kiemelt témám a táborban az ízületek, ízületvédelem, ízületi struktúra lehetőségei és akadályai a mozgásban és alkalmazásban, tehát mitől lesz működő a taichink és mitől nem, és milyen téren akarjuk működtetni? Konkrétan tanulunk a 48-as formagyakorlatot és lesznek páros gyakorlatok is, gyakoroljuk a tai chi eszköztárból a TuiShout és Qinnát, amelyek a formagyakorlat mélyebb megértését szolgálják, azaz az ízületek bezárásnak és megnyitásának művészetét. Hiszen a flow vagy áramlás feltétele a nyitott ízületi struktúra, de addig nem értheted, érezheted a megnyitást, amíg nincs tapasztalatod a bezárásról és az ezek közti különbségről, milyen a merev és milyen a lágy. Nem mellesleg a lágy erő használatát, a keringést és a tai chi egészségmegőrző aspektusát is jobban megértheted ezáltal.

Palkó: Ráhagyatkozás az áramlásra és megérkezés a jelenlétbe. Az Integrál Taichi flow-t, qigong és meditációs gyakorlatainkat idén ebből a megközelítésből fogjuk újra felfedezni. Megteremtjük annak a lehetőségét, hogy a gondolkozás használata nélkül éljük meg az áramlás állapotát, igyekezve minden akadályát elhárítani. És megerősítjük a jelenben levés terét, hogy létezésünk közepét a egyetlen valóságban időzés adja. Nyújtása erősítés, testi munkák a megszokottak szerint, az megfelelő mértékben.

Részletek

Helyszín: Tinnye Magház (Piliscsaba mellett, Bp-től 35 km)
Időpont: kezdés csütörtök reggel 10h, befejezés vasárnap dután 18h
Szállás: 3-5-7 ágyas szobákban, teltház esetén sátorban
Gyakorlás: Szabadban, fedett gyakorló térben, a ház körül zöldben, rossz idő esetén a ház aulájában. Napi 4x: reggel, délelőtt, délután, este.

Kedvezményes hozzájárulás: 60.000 Ft

  • 5 fő kérheti ezt a lehetőséget, akiknek a jelenlegi helyzetben anyagi nehézséget okoz a teljes díj kifizetése, bővebben erről
  • ez esetben számítunk tőled konyhai segítségre egyik napon

Normál hozzájárulás: 72.000 Ft

  • a tábor teljes költsége, tartalmazza a szállást, napi 3 étkezést és napi 4 programot a tábor 4 napjára.

Támogatói hozzájárulás: 90.000 Ft

  • ezzel egyrészt az oktatók munkáját támogatod, másrészt azt, hogy lehetővé tegyük a kedvezményes díjat mások számára, így indirekt módon támogathatod mások részvételét, bővebben erről
  • ez esetben egy személyes konzultáció jár ajándékba 90 percben, 2022-ben bármikor felhasználható

Jelentkezés:

  • előzetes regisztráció emailben és 22e Ft helyfoglaló utalása (a helyfoglaló 50%-ban visszatérítendő júl. 4-ig történő lemondás esetén, és vissza nem térítendő ezutáni lemondás esetén, azonban másra átruházható)
  • jelentkezni: sadam.kadmon@gmail.com
  • jelentkezési határidő: júl. 11!

Csatlakozz Facebookon is!

Várunk:
Pluhár Pál – tai chi / chi kung oktató, mozgásterapeuta
Sápi Ádám – tai chi / chi kung oktató, jóga oktató, mozgásterapeuta, buddhista tanító

Még több tábori videó itt.

Olvasd mások élménybeszámolóit.

Olvass cikkeket Tai Chi témában.

Mi az a Tai Chi flow? Módszer, iskola, közösség: http://www.taichiflow.hu

>>English Version<<

Tai Chi flow retreat

TCF is a fusion of yang style Tai Chi Chuan (Taijiquan), Integral Tai Chi and Chi Kung (Qi Gong), with several Tai Chi aspects involved in it: movement culture, healthcare, energetic work, self development, inner alchemy, martial art, meditation, philosophy, lifestyle. TCF introduces the core principles and skills like: stillness in movement, meeting with earth and heaven, lightness, easeness, centeredness, rootedness, flow, structure, softenness, flexibility, effortlessness, nonresistency, connectedness, smart force, tan tiens, water, circle, spiral..
In classes we warm up and prepare the physical body, then qi gong exercises for the energetic body, then meet the principles of tai chi in practice, we learn short parts of forms and then we bind them into a contiguous, slow motion in order to attain flow. We also practice with partner to develop listening/perception, and looking for the obstacles/blocks of your flow, and to learn how to use “soft/smart” force instead of stiffness and resistance, how to let go of tension and stress.

tcf_en_abra

We will introduce Tai Chi flow concept, you can have the basics and the knowledge to practice it alone afterwards. For advanced practicioners we will provide more details in order to deepen their practice, how to reactivate and use the forms again. Furthermore we would like to widen your approach with related energetic works, qi gong, meditation, flow, health care, self discovery, sharings and background theories.

Check videos above!

Accomodation: 3-5-7 beds rooms
Contribution: 60000 / 72000 / 90000 HUF
Registration: sadam.kadmon@gmail.com
Join on FB!

Instructors:
Pluhár Pál & Sápi Ádám tai chi instructors, movement therapists

Visits: 870 | Today: 0 | Total: 188120