Csend hétvége online – immunerősítés és meditáció

Jelen helyzet miatt nem lesz Csend tábor, de helyette lesz csend hétvége online, otthoni elvonulás! A tábori tematika kompakt kiszerelésben, 2 nap meditáció és csend, az üléseket instruálom napjában 4×2 órában. A tábor tisztító módszereiből egy opcionális gyomormosással kezdünk, amely otthon is könnyen és gyorsan elvégezhető. SP bélmosás nem lesz, ehhez is van online anyag, ha vki gyakorlott vagy nagyon szeretné elvégezheti előtte pénteken, szintén opcionális.

A meditációs üléseket immunerősítő chi kung és jóga gyakorlatsorok szakítják meg, amelyek átmozgatnak és jelen helyzetben támogatnak testben-lélekben. Ilyen lesz a Vamana Dhauti gyomormosás, tisztító légzések, érzékszervek tisztítása, immunerősítés, Agni Sara jóga: a has, a belső erő, a belső tűz fejlesztése, Bian chi kung – tavasz vissza hozatala a vitalitásért, életerőért, a félelmek elhárításáért.
90589394_613526569492517_1614914244531191808_n_1
A szokásos csend tábor összetevői tehát így alakulnak:
– külső és belső csend gyakorlás lesz
– ülő meditáció lesz, abszolút szemlélet gyakorlás
– tisztító gyakorlatok minimalizált verzió és opcionális lesz
– speciális diéta, ami szintén személyre szabott és opcionális lesz, hiszen otthon végzed egyedül

PROGRAM:

session:
– 30p ülő meditáció
– 5p sétáló meditáció
– 30p ülő meditáció
– 30p kimozgató immunizáló gyakorlatsor
– 30p ülő meditáció

7-9h session opcionális gyomormosással
reggeli
11-13h session
ebéd
15-17h session
vacsi
19-21h session

Részvétel lehetséges szo-vas 2 nap, vagy csak szombat vagy csak vas.
Jelentkezés emailben: itt
Jel. határidő: márc. 30. hétfő

Hozzájárulásról:
Jelen helyzetben érthető okokból tarthatsz a pénzkiadástól, hiszen az emberek egy része már elvesztette bevételi forrásait (pl. az oktatók ) mások majd eztán fogják. Másfelől önismereti szempontból a legfontosabb befektetés a saját tudatod átalakításába és éned felszabadulásába fektetett energia, ezekeben az időkben különösképpen. Ezért bár a javasolt hozzájárulás 7.000Ft/nap, de döntsd el te mennyit szeretnél fizetni érte. A belső csend gyakorlás nehéz, meg kell érni rá és a belső diszkomfort érzetnek át kell lépnie egy kritikus tömeget, hogy rászánd magad az önmagaddal való találkozásra, ha a belső elhatározás már megtörtént benned és szeretnél jönni, akkor anyagi okok miatt nem maradj távol.

Fb event itt.

Várlak:
Sápi Ádám – jóga, tai chi oktató, buddhista tanító, mozgásterapeuta

20 éve kezdtem meditálni, jóga és buddhista hagyomány keretein belül. Tanultam és gyakoroltam a jóga terén a felsőbb astanga ágait, a tantrikus, a jantra alapú és imaginatív módszereket, valamint az advaita vedanta megközelítését, a buddhizmus terén pedig főképp tibeti tantrikus, a dzogchen és a zen hagyomány útmutatásai alapján. A tudat megismerésében volt szerencsém elmélyülni hosszabb elvonulások alkalmával Európában, Nepálban és Indiában, elvonulásokban és kolostorban is (vipasszana, önvaló kutatás – atmavicara, dzogchen – rusen, zen – kjolcse), valamint 1 évnyi intenzív gyakorlás során, amely alatt egy meditációs központban éltem (Kwanum Zen Center Berlin). Mindemellett tai chi oktatóként is működöm, ami számomra egy dinamikus meditáció is, afféle mozdulatlanság a mozgásban.
Várlak, hogy Téged is mérvadó tapasztaláshoz segítselek!

TÁBORI KIEGÉSZÍTŐ INFÓ, NAGYRÉSZT ÉRVÉNYES MARAD:

Tábor a test, az energetika, a tudat és a karma megtisztításáért. A testi-energetikai tisztulást a jóga tisztító gyakorlataival segítjük (gyomor és bélmosás), a lelki-tudati tisztulást pedig csend és éber jelenlét gyakorlással segítjük elő (ülő meditáció).

Mindezen szintek megtisztulása során várható hatások:
-testi mérgek eltávolítása jobb egészségi állapotot, illetve közérzetet eredményez
-energetikai szintű tisztulásunk magasabb vitalitási szintet és jobb stressztűrő képességet eredményez
-lelki, tudati letisztulásunk során lehetőség nyílik mélyebb önmagunkkal való találkozásra, reakció és viselkedési mintáinkra, mozgató erőinkre jobban rálátunk, kényszereink, merevségeink oldódnak, így életbeli irányaink, motivációink letisztulnak, változnak, amely során szemléletmódunk és hozzáállásunk is változik
-a csendben leomlanak szerepeink és széthullanak maszkjaink, az önmagunkra figyelésben és a mozdulatlan tudat megtartásában egy stabil középpontot erősítünk meg, amely megtart minket az élet szélsőségei közti hánykolódásban, ez akkor is tart, ha a “szar belehull a ventilátorba”
-mindez indukálja az elengedést, terheink lerakását, változást, átalakulást a megszokásaink és életvitelünk szintjén is, tehát karmánk is tisztul

A táborban csendet tartunk, amely jelenti a verbális és nonverbális kommunikatív megnyilvánulásaink, illetve az egyéb kényszereink (sms, telefon, chat, email, fb) teljes kerülését. E csendben, amelyből kizársz másokat önmagaddal maradsz és ez a cél. A változás elkerülhetetlen..

A táborban a nonduális (vagy nemkettős, direkt, abszolút) ösvény/meditáció kerül bemutatásra és ezt fogjuk gyakorolni.

Visits: 439 | Today: 0 | Total: 212754