Kapcsolódások Műhely – Kapcsolódás a kommunikáción keresztül – dec. 6.

Kormos Évivel új tematikát hozunk, ezúttal a kommunikáció lesz fókuszban, annak tiszta, erőszakmentes módjai, illetve megvizsgáljuk a konfrontálódás és konfliktuskezelés lehetőségeit is. Tesszük mindezt természetesen a műhely szelleméhez híven inkább mozgásba és testi tapasztalásba ültetve.

(ön)vizsgálódások, gondolatok, reflexiók a témában

Kapcsolódás a kommunikáció szintjén. Mit jelent ez számunkra?

Kulcsszavak: érzés, szükséglet, kérés, passzivitás, agresszivitás, asszertivitás, konfliktus kerülés

Erőszakmentes kommunikáció

Emberként megadatott számunkra a beszéd képessége, mint a kommunikáció elsődleges módja. Vajon jól használjuk-e a szavakat? Kaput nyitnak köztünk, vagy falakat emelnek? Dr. Marshall Rosenberg, saját elmondása szerint  nem fedezett fel semmi újat az EMK-val, csupán visszatalált az emberiség egyetem nyelvéhez: az együttérzéshez. Amikor az érzéseink és szükségleteink mentén kommunikálunk, kikerüljük a “kinek van igaza” csapdáját és lehetőségünk van rá, hogy meghalljuk egymást és valóban kapcsolódjunk. Ezúttal tehát a szavak szintjén is kalandozunk és felfedezzük a szóbeli kommunikáció művészetét.real-time-communication-tools-for-remote-teams2

Konfliktuskezelés

A helytelen kommunikáción sok minden múlhat, s ha már belegabalyodtunk egy kellemetlen szituba, hogyan mászunk ki belőle, hogyan oldjuk fel, meg? Mi a stratégiám? Mi a szándékom? Hogyan fejezem ki? Hogyan képviselem önmagamat? Hogyan oldhatnám meg másképp? Milyen lehetőségeim vannak feszült helyzetekben? Mik a belső konfliktusaim? Mi az összefüggés a belső és a külső konfliktusaim közt? Mi a megküzdési, érdekérvényesítési stratégiám? Miért küzdök? Kell küzdeni?

Érdekel a téma, szeretnél játszani vele?

Hely, idő: dec. 6. kedd 18.00-(21.00-)22.00 @ MagNet Közösségi Ház, Bojtorján terem, Andrássy út 98.

Jelentkezés: emailben

További információk a műhelyről általánosságban itt.

Csatlakozz FaceBookon is.

Visits: 367 | Today: 0 | Total: 212755

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


2 + = hat