Chi Kung tanfolyam

 

A csikung gyakorlatok a kínai hagyományból származnak. A csí (qi) energiát, életesszenciát jelent, hasonlóan a jógából ismert pránához. A kung művelés, gyakorlás jelentéssel bír. Belső energiáink működése kevésbé érthető meg fogalmi úton, de tapasztalható és művelhető, pl. a kínai akupresszúrás gyógyászat is ezen alapul. A tanfolyam során különféle rendszerekből veszünk gyakorlatokat, amelyek a tapasztalás által segítenek nekünk megérteni bizonyos egyetemes törvényszerűségeket, alapelveket, működési mechanizmusokat úgy bennünk, mint a körülöttünk lüktető világban.

qigong

A csikung gyakorlatok javítják az egészséget, jó hatással vannak a belső szervekre, az idegrendszerre, az izmokra és az ízületekre. A testet illetve a fizikai és energetikai keringést akadálymentessé teszik, ezért mindenféle betegség és lelki betegség megelőzésére is javallottak, de a már meglévő problémáinkra is jótékonyan hatnak.

Javítják a koordinációs képességünket, harmonizálják mozdulatainkat, fokozzák lágyságunkat, és fejlesztik (test)tudatosságunkat.

Finomítják a bennünk működő erőket, fókuszáló képességünket, érzékenységünket és az érzékelési képességünket.

Csökkentik a stressz okozta tüneteket, a feszültségeket mind a testben, mind a tudatban, tehát általános harmonizáló, nyugtató, regeneráló, oknélküli derűt kiváltó hatással vannak ránk.

Bárki részt vehet előzetes tapasztalat nélkül is. A gyakorlatok könnyen elsajátíthatóak és otthoni gyakorlásuk javallott.

Bemelegítés, folyamatos, lágy, körkörös mozdulatok, érzékelős gyakorlatok, páros gyakorlatok, légző gyakorlatok, és relaxáció képezi az órák anyagát.

Bővebb info: 30/9633930

Időpont: szerda 17h-18h (jún.12-től júl. 31-ig)

Hely: Gabala Egészségcentrum 1037 Budapest, Bécsi út 314/C, I. emelet 2. (sárga buszok megállója, Károli Ref. Egyetem, Waldorf)

Vezeti: Sápi Ádám jógaoktató, buddhista tanító, lelkes csikung és tajcsi gyakorló 🙂

Visits: 892 | Today: 0 | Total: 159309

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


× hat = 18